Barion Pixel
Kiadói ár
1.603 Ft
Eredeti ár
2.290 Ft
Webshop kedvezmény: 687 Ft 30%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Cikkek, interjúk a könyv kapcsán

Czeizel Endre Két életem, egy halálom könyvére nagyon sok olvasói vélemény olvasható. Fiataloktól idősebb korosztályig mindenkit nagyon megérintett a könyv. Megismerhető Czeizel Endre rendkívüli élete és személyisége, illetve M. Kiss Csaba  mint szerző nagyszerű kérdező és narrátori szerepben különös szerkezeti formában jelntette meg a könyvet a 21. Század Kiadó gondozásában.

 

Olvasói vélmény a Moly.hu-ról Mefi69 bejegyzésében 

M. Kiss Csaba Czeizel Endre Két életem, egy halálom, 21. Század Kiadó

Fantasztikus. Ember, élet, könyv, olvasmány. Nagyon nehéz szavakba öntenem, amit a könyv olvasásakor éreztem. Ez az érdekfeszítő élettörténet egyszerre olvasmányos, inspiráló, és elkeserítő. Czeizel meg akarta váltani a világot, és meg is váltotta, még ha nem is Magyarországot. Az ő munkássága miatt gyermekek (akik ma már felnőttek, sőt talán már nekik is gyermekeik vannak) százai-ezrei születtek meg egészségesen. Irigylésre méltó a a tudása, a tudatossága, a munkabírása, a munkaszeretete, a kitartása, a megtörhetetlensége, az állhatatossága, ugyanakkor jókora szerencse is kísérte az életben. Nem az vált belőle, aki szeretett volna lenni, de a sors, Isten (?) pofoncsapásai után azzá lett, akivé kellett, a magzatok megmentőjévé. Ugyanakkor elkeserítő és gusztustalan volt olvasni kudarcainak történetét, hogy az észérveket, a racionális döntéseket is mennyire felülírják az egyéni érdekek, a pénzéhség, ill. a politika, mely úgy gondolom rendszer független, úgy tűnik a rosszindulatot, az irigységet, a kapzsiságot nem sikerült megváltani a rendszerváltáskor. Aki közel ül az aktuális tűzhöz, az boldogul. 
Számomra külön izgalmas élmény volt a könyv olvasása, amiatt is, hogy tanulmányaim kapcsán megismert híres orvosok, akik neve eddig előadótermekhez, szobrokhoz, tankönyvekhez kapcsolódott csak, éltükben tűnnek fel. 
A kamaszkori álom- és vágybuborékok kipukkanása után nem marad más, mint annak végérvényes felismerése, hogy nem én fogom megváltani a világot, számomra a már-már fájdalmas középszerűség jutott. Idővel bele is lehet törődni. Azért eddig is próbáltam jól csinálni, amihez értek, vagy érteni vélek, de könyv elolvasása után még jobban próbálom, több erővel, több türelemmel, több kitartással, nagyobb elhatározással. Mert hát ki tudja?

Mefi69 bejegyzésében jelent meg

http://moly.hu/konyvek/m-kiss-csaba-czeizel-endre

 

Olvasói vélemény a Könyvutca blogról

Elolvasva ezt a könyvet, az a véleményem alakult ki, hogy Czeizel Endre egy fantasztikus ember volt, sokszor egy magyar Don Quijote. Egy kivételes elme, aki egész életét a kutatásnak szentelte, hatalmas eredményeket ért el, és ezt saját országa nem igazán ismerte el, nagyobb megbecsülés övezte kutatásait külföldön. Élete kalandregénybe illő volt, végigkísérhetjük születésétől fogva a haláláig. Felnőtté válását, sikereit, kudarcait is megosztotta velünk. Őszintén vall családi életéről, szerelmeiről, gyerekeivel való kapcsolatáról, hibáiról és tehetségéről. Arról is, hogyan került a Nobel díj közelébe. Nyugdíjazása után a géniuszok kutatásával foglalkozott, az ezzel kapcsolatos történetek is nagyon érdekesek voltak. Olvashatunk Semmelweis Ignácról, Szentgyörgyi Albertről, József Attiláról, Ady Endréről, Arany Jánosról, és zenei géniuszokról.  

Online kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák

Czeizel Endre - Két életem, egy halálom - E-KÖNYV

Kiadói ár
1.603 Ft
Eredeti ár
2.290 Ft
Webshop kedvezmény: 687 Ft 30%
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Kívánságlistára teszem
ISBN: isz9786155373558

Czeizel Endre - Két életem, egy halálom - E-KÖNYV

Vásárlást követően egyből olvashatod epub formátumban e-könyvként.

Leírás

Czeizel Endre - Két életem, egy halálom - E-KÖNYV

Aki a halállal néz farkasszemet, nem akar sem szépíteni, sem eltitkolni semmit. Így, az olvasó, aki meg akarja őrizni magában az egyik legnépszerűbb magyar tudósról, orvosról, tévésztárról - Czeizel Endréről - alkotott idealizált képét, ne kezdjen bele ebbe az e-könyvbe!

Mert Czeizel Endre nem az, akinek sokan hiszik.

79 évesen rákbetegsége végső stádiumba jutott, így megkísérelte lezárni ügyeit és elbúcsúzni az őt szeretőktől.M. Kiss Csaba vele volt minden fontos pillanatban.

Könyve, könyvük megrázó, gyakran provokatív, olykor kegyetlen, de végülis felemelő alkotás, orvoslásról, genetikáról, a vádakról, melyek annak idején éveket vettek el az életéből, bonyolult magánéletéről, egy hatalmas történelmi korszakról, melynek tanúja volt, sok-sok konfliktusáról, sikereiről, kudarcairól, a túlélt haldoklásról. Két életről és egy halálról.

Az igazság Czeizel Endrét is szabaddá tette - interjú a szerzővel M. Kiss Csabával a könyvről, Czeizel Endréről

Zama.hu blog könyvajánlója a könyvről itt olvasható.

Az oldal tetejére