A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Az utolsó vonat Londonba - Meg Waite Clayton

Katt rá a felnagyításhoz
Bolti ár:
4.490 Ft
3.368 Ft
Webshop kedvezmény: 1.122 Ft
Webshop kedvezmény: 25%
Gyártó: 21. Század Kiadó
ISBN: 9786156122025

Az utolsó vonat Londonba - Meg Waite Clayton

Amikor a nácik uralomra jutnak, összeomlik a két kamasz gondtalan világa.

Meg Waite Clayton regénye a valódi bécsi Kindertransport terven alapul, amelynek keretében mintegy tízezer gyermeket próbáltak Nagy-Britanniába menekíteni.

 

Várható megjelenés: 2020. szeptember 23.

Leírás

Az utolsó vonat Londonba - Meg Waite Clayton

 

 

Meg Waite Clayton regénye a valódi bécsi Kindertransport terven alapul, amelynek keretében mintegy tízezer gyermeket próbáltak Nagy-Britanniába menekíteni.

 

National bestseller

Historical Novels Review – a szerkesztőség ajánlja

Jewish Book Award – jelölés

 

Stephan Neumann kezdő drámaíró, befolyásos, jómódú bécsi család sarja. 1936-ban még úgy véli, a nácik nem sok vizet zavarnak: hangoskodnak, primitívek, de ártalmatlanok. Legjobb barátja Zofie-Helene, a keresztény lány, akinek édesanyja egy náciellenes lapot szerkeszt. Amikor a nácik uralomra jutnak, összeomlik a két kamasz gondtalan világa.

A sötétségben megcsillan egy reménysugár: Truus Wijsmuller, a holland ellenállás egyik vezéralakja zsidó gyerekeket csempész ki a náci Németországból. Miután Hitler elfoglalta Ausztriát, ez a vállalkozás egyre veszélyesebbé válik. Európa-szerte lezárják az országhatárokat, és nem engedik be a menekültek tömegeit.

Wijsmuller igyekszik minél több gyereket megmenteni. Versenyre kel az idővel: vajon ki lehet hozni Bécsből Zofie-Helene-t, Stephant és Stephan kisöccsét, Waltert, meg a hozzájuk hasonló ifjakat? Elérhető még London?  Veszélyes és bizonytalan élet vár rájuk.

 

„Fájdalmasan szép és feledhetetlen. A bátorság emlékműve.” - Karen Joy Fowler, a Majd kibújunk a bőrünkből szerzője

„Tökéletesen megörökíti a második világháború előtti sötét napok feszült, szívszorító atmoszféráját. Lenyűgöző történet!” - Kristin Hannah, az Út az éjszakába és a Fülemüle című bestsellerek szerzője

„Együttérzéssel, remény és szeretet – ha jó emberek szövetkeznek a gonoszság ellen, nincs az a csoda, ami valóra ne válhatna.” - Heather Morris, Az auschwitzi tetováló szerzője

 

Meg Waite Clayton #1 Amazon fiction bestsellerszerző, az amerikai Könyvkritikusok Körének tagja. Írásait többek közt a Los Angeles Times, a New York Times, és a Washington Post is közölte. Korábbi műveivel díjak és jelölések sorát zsebelte be. Ez a hetedik regénye, egyelőre csaknem húsz országban jelent meg, vagy áll kiadás előtt. 

Az utolsó vonat Londonba forgatókönyv-változatát a Nicole Kidman és Meryl Streep által támogatott The Writers Lab választotta ki fejlesztésre.

 

Már előjegyezhető a könyv, weboldalunkon, iratkozz fel itt értesítő emailünkre:

Értesítést kérek

 

Hasonló termékek

Kapcsolódó termékek

Zsolt Ágnes
2.990 Ft 2.243 Ft
Zsolt Béla
3.990 Ft 990 Ft
Rose Tremain
3.990 Ft 2.992 Ft
Marceline Loridan-Ivens
2.990 Ft 2.242 Ft
Michael Ondaatje
3.990 Ft 1.995 Ft
Bernhard Schlink
3.690 Ft 1.845 Ft
Emma Donoghue
3.990 Ft 2.992 Ft
Ernest Hemingway
4.490 Ft 3.368 Ft

Ezek is érdekelhetnek: