A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

Az iskola Topekában - Ben Lerner

Katt rá a felnagyításhoz
Bolti ár:
4.290 Ft
3.218 Ft
Webshop kedvezmény: 1.072 Ft
Webshop kedvezmény: 25%
Ben Lerner
ISBN: 9786156122421
Gyártó: 21. Század Kiadó
Szerezhető hűségpontok: 4

Az iskola Topekában - Ben Lerner

Néhány végzős, köztük Adam, rábírják Darren Eberheartot, ezt a magányos fiút – aki Adam tudtán kívül Adam apjának a páciense –, hogy nyilvánuljon meg a többiek előtt, ami katasztrófába torkollik.

Várható megjelenés: 2020. október 23.

Fülszöveg

Az iskola Topekában - Ben Lerner

Regény

Pulitzer-díj – jelölés (2019)
Los Angeles Times Könyvdíj – nyertes (2019)
New York Times – az év tíz legjobb könyve (2019)
Time, GQ, Vulture, Washington Post – az év tíz legjobb könyve (2019)
Barack Obama egyik kedvenc könyve (2019)
Nemzeti Könyvkritikusok Díja – jelölés (2019)
Rathbones Folio Díj – jelölés (2019)
Hefner Heitz Kansas Könyvdíj – nyertes (2019)

Az év legjobb könyvei közé került az Esquire, az NPR, a Vogue, az Amazon, a Kirkus, a londoni Times, a Buzzfeed, a Vanity Fair, a londoni Telegraph, a brit Financial Times, a Lit Hub, a londoni Times irodalmi melléklete, a New York Post, a brit Daily Mail, az Atlantic, a Publishers Weekly, a brit Guardian, az Electric Literature, a SPY.com és a New York-i városi könyvtár 2019-es listáján.

 

„Szerintem itt van a regény jövője.” – Sally Rooney
„Dühödten bátor könyv – érzik rajta, hogy szerelemből írták.” – Ocean Vuong
„A modern próza abszolút csúcspontja.” – Garth Risk Hallberg

 

A szólásszabadság romokban hever, a jobboldali politikát trollok és zsarnokok sajátították ki, a fehér férfiak önazonossági krízise állandósult. Leheletfinom szövésű regény, családtörténet több idősíkon, több nézőpontból.


Adam Gordon végzős gimnazista Topekában, 1997-ben. Szülei egy pszichiátriai klinikán dolgoznak, amelyre az egész világról érkeznek páciensek és dolgozók. Anyja, Jane, híres író, feminista; apja, Jonathan, sikeres terapeuta, aki előtt a „kallódó fiatalok” megnyílnak.

Jane számot vet abuzív apja emlékével, azzal, hogy férje szabadosan kezeli a házastársi köteléket, és ráébred, milyen nehéz felnevelni egy fiúgyereket a mérgező maszkulinitás légkörében.

Adam kitűnik az iskolai vitakörben – ő lesz a vitakörök országos versenyének fő esélyese. Ráadásul a menő srácok társaságába tartozik: ha valaki gyengeséggel vádolja, nem habozik visszavágni, bár az ő fegyvere elsősorban a nyelv, a szavak, ami tud úgy fájni, mint az ököl.

Néhány végzős, köztük Adam, rábírják Darren Eberheartot, ezt a magányos fiút – aki Adam tudtán kívül Adam apjának a páciense –, hogy nyilvánuljon meg a többiek előtt, ami katasztrófába torkollik.

 


Ben Lerner (1979-) három verseskötet (The Lichtenberg Figures, Angle of Yaw, és Mean Free Path) és három regény (Leaving the Atocha Station, 10:04 és Az iskola Topekában) szerzője, illetve megjelent egy teljes kötet terjedelmű, költészeti tárgyú esszéje (The Hatred of Poetry). Díjak és jelölések sokaságát kapta (Pulitzer, Nemzeti Könyvdíj, Nemzeti Könyvkritikusok Körének Díja, stb.).

Volt Fulbright-, Guggenheim- és MacArthur-ösztöndíjas. Az első amerikai, aki megkapta a németországi Münster városának nemzetközi költészeti díját. A Brooklyn College-ban tanít irodalmat. Szülővárosa: a Kansas állambeli Topeka.

Ben Lerner korábbi regényeinek méltatásai:

 

Leaving the Atocha Station:


„Hihetetlenül elbűvölő. Lerner hőse öngyűlölő, hazudós, begyógyszerezett és briliáns – egyszóval bolond és emlékezetes figura egyben. Hangja egészen egyéni, végtelenül mókás és zeneien finom.”  Paul Auster

„Nevettető, poénokkal megrakott, eleven, minden mondatában eredeti könyv, amelyben ott pezseg késői későmodern korunk egésze...” Jonathan Franzen

„Rendkívüli regény, megmutatja, hogyan kereszteződik művészet és valóság a kortárs jelenünkben.” John Ashbery

 

10:04:


„Gerinctáji borzongás fog el, ha az igazi eredetiséggel szembesülök – márpedig Ben Lernert olvasván ez történt. Bátor és végtelenül intelligens... Akit érdekel a kortárs irodalom, jobb helyen nem is kezdheti, mint itt.” Jeffrey Eugenides

„Briliáns író, nem fél attól, hogy valami egészen újat hozzon létre. Végtelenül szellemes, szórakoztató releváns és életteli.” Rachel Kushner

Kapcsolódó termékek

William R. Forstchen
3.490 Ft 2.443 Ft
Bill Clinton - James Patterson
3.990 Ft 2.793 Ft
Paul Auster
3.990 Ft 2.793 Ft

Ezek is érdekelhetnek: