Barion Pixel
A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat
Kiadói ár
1.590 Ft
Eredeti ár
3.690 Ft
Webshop kedvezmény: 2.100 Ft 57%

Itt olvashattál a könyvről:

Kiadói kedvezmény minimum 25%
Személyes vásárlás -15% a BookUp Könyvesboltban
GLS, MPL, Foxpost, Packeta Kedvező díjskálák
Extra bónusz kuponkód NEKI_NEKEM 10.000 Ft vásárlás felett

Álmodjunk együtt - Ferenc pápa SZÉPSÉGHIBÁS

Kiadói ár
1.590 Ft
Eredeti ár
3.690 Ft
Webshop kedvezmény: 2.100 Ft 57%
Kívánságlistára teszem
ISBN: SZ-9789635680146

Szépséghibás besorolásba tartozó könyvek kis minőségi hibával rendelkeznek amit a korábbi bolti kihelyezés során szereztek és a teljesen ép könyveinkkel nem szeretnénk összevegyíteni.

 

Leírás

Álmodjunk együtt - Ferenc pápa

Út egy jobb jövő felé

 

 

Az Álmodjunk együtt egyedi, kivételes mű, amelynek üzenetét Ferenc pápa ebben a formában akarta eljuttatni minden egyes olvasójához.

 

 

Ferenc pápát éppúgy tisztelik a nem katolikusok, mint a Dalai Lámát a nem buddhisták.

Közös élményünket, az idei vesztegzárat használja ugródeszkának, hogy rámutasson, miként lelhetünk békére, és hogyan érhetünk el változást válságos időkben.

 

Ez egy személyes vallomás. Soha pápa még nem engedte az olvasóit ennyire közel magához -  részletesen beszámol három személyes epizódról, amelyek során egy-egy válság átformálta az életét. Precedens nélküli, hogy egy egyházfő ilyen kendőzetlenül vegye számba a világunkat markában tartó gonoszság formáit: a kapitalista tőkefelhalmozás, a szociális védőháló finanszírozásának csökkentése, a női egyenjogúság sárba tiprása, a felelőtlen környezetpusztítás, stb.

 

 

A pápa több évtizedes vezetői tapasztalatára hagyatkozva mutatja meg, hogyan foghatunk össze mi, emberek, annak ellenére, hogy különböző dolgokban hiszünk és máshol élünk. Tanításából leszűrhetjük, miért és hogyan igyekezzük korlátozni a nagyvállalatok és a politikusok túlhatalmát, hogyan tegyünk a környezetvédelemért, és milyen eszközökkel emelhessük ki embertársainkat a nyomorból. Ezek a tanítások onnan erednek, hogy Ferenc pápa a Covid okozta válság során szakértőkkel ült össze, hogy meghallgassa őket.

 

Ferenc pápa már megjelentetett több ezer hosszabb-rövidebb művet, de az Álmodjunk együtt a legszemélyesebb alkotása, amelyben míves stílusban, mégis erőteljesen buzdít mindannyiunkat cselekvésre, és a korábbiaknál érzékletesebben tárja fel tapasztalatait és nézeteit.

 

 

Az Álmodjunk együtt egy merész víziót vázol fel, amelynek központi gondolata, hogy a modern kornak, amely oly nagy elszántsággal vívta ki az egyenlőséget és szabadságot, most ugyanazzal a hévvel és kitartással a testvériségre kell összpontosítania. Könyves Magazin

Ferenc pápa elméleti fejtegetéseiben benne lüktet az élet. Nem utópisztikus látomást tár elénk, hanem többé-kevésbé realisztikus kézikönyvet a változáshoz. A jó sodrású, szuggesztív szövegért pedig nemcsak Ferencet, hanem a mondatokat végső formába öntő újságírót és a magyar fordítót is megilleti a pont. 24.hu

 

Jorge Mario Bergoglio Buenos Airesben született 1936. december 17-én, a felmenői olasz emigránsok voltak. 1969-ben szentelték pappá a Jézus Társasága szerzetesrendben (a jezsuitáknál), és 1992-ben lett püspök. 1998-ban Buenos Aires érsekévé választották, 2001-ben pedig bíborossá. 2013 márciusában jelentették be, hogy Róma püspöke lett, a katolikus egyház 266. pápája.

 

Rendhagyó könyvbemutatón, élőben beszélgetett Ferenc pápa könyvéről Böjte Csaba szerzetes barát és Finy Petra író, költő:

 

 

 

 

 

Az Álmodjunk együtt egyedi, kivételes mű, amelynek üzenetét Ferenc pápa ebben a formában akarta eljuttatni minden egyes olvasójához.

 

 

 

 

Mások ezt vették még

Az oldal tetejére