Termékek Menü
0

A lány a vonaton

A lány a vonaton - Paula Hawkins - 21. Század Kiadó sikerkönyv Katt rá a felnagyításhoz
Bolti ár:
3.990 Ft
3.192 Ft
Webshop kedvezmény: 20%
Gyártó: 21. Század Kiadó
Cikkszám: 9786155373626
Szállítási díj infóért kattints ide
Fülszöveg

Ritkaság, hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét és a BarnesandNoble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye. 2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra.

Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Christie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet. 

Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra. És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég. A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt. 

Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton.

Az év írójának választotta Paula Hawkinst, A lány a vonaton szerzőjét a világszerte ismert Glamour magazin. Hawkins könyvéből, amely Magyarországon is vezeti a sikerlistákat, már 3 milliónál is többet adtak el csak angol nyelvterületen. Kétségtelen, hogy az elmúlt évek egyik legsikeresebb regényírói bemutatkozása ez, nem véletlen, hogy az olvasók, világszerte, egyre nagyobb izgalommal várják a híreket Hawkins készülő, új könyvéről...

A The Girl on the train könyv nyerte a The Best Books of 2015 díjat a Goodreads felhasználók szavazata alapján Krimi, thriller kategóriában. A legtöbb szavazatot kapott könyv a The Girl on the train-t illeti, a 20 alkategóriát magába foglalaló verseny alatt.

 

A lány a vonaton az elmúlt évek legnagyobb könyvsikere a világban és Magyarországon is. A regényből Steven Spielberg műhelyében készülő film októberben fog a mozikba kerülni, melyről itt olvashattok részletesebben. 

 

Ajándékozz könyvet szeretteidnek, vagy lepd meg magadat is egy könyvvel. Ebben mi most segítünk neked, hogy jusson könyv mindenkinek. Kedvezményes csomagajánlatban most megvásárolhatsz több könyvet a lenti csomagok közül választva. Csomagajánlatok csak az adott ajánlat alapján érvényesek.  

Kapcsolódó termékek

Paula Hawkins
3.990 Ft 3.192 Ft
Paula Hawkins
3.990 Ft 3.192 Ft
Cikkek, interjúk a könyv kapcsán

Alkoholista nőt játszik Emily Blunt A lány a vonaton filmváltozatában

 

Megkezdődött A lány a vonaton című film forgatása New Yorkban. Paula Hawkins lebilincselő thrillerje az év könyvszenzációja, amely Magyarországon is elérte a sikerlisták élét.

 
Amerikában még csak idén januárban jelent meg a regény, de a DreamWorks stúdió már márciusban megvásárolta a megfilmesítés jogát. A jövőre Magyarországon is bemutatandó film cselekményét Angliából az Egyesült Államokba helyezte át a rendező,Tate Taylor.
 
Alkoholista nőt játszik Emily Blunt A lány a vonaton filmváltozatában
 
A lány a vonaton könyv filmes főszereplőjét, az alkoholproblémával küzdő Rachel Watsont Emily Blunt játssza, aki a szerep kedvéért a fotók tanúsága szerint kissé zilált lett.
A filmben olyan partnerei lesznek, mint Jennifer Aniston férje, Justin Theroux és Aniston jó barátnője, Lisa Kudrow. A dolog érdekessége, hogy Aniston és Emily Blunt is jóban vannak, szilvesztereztek már együtt négyesben.
 
Alkoholista nőt játszik Emily Blunt A lány a vonaton filmváltozatában
 
 
 
Paula Hawkins: A lány a vonaton

Írta: Zama  

Még valamikor február környékén, kíváncsisággal vezérelve néztem meg a The New York Times aktuális bestseller listáját. Vajon mik az aktuális sikerkönyvek. Ahogy nézegettem, egyből feltűnt, egy könyv bizony több listán is az első helyen szerepelt. Ez a könyv, Paula Hawkins, A lány a vonaton című könyve volt.

Meg is néztem gyorsan, itthon tervezi-e kiadni valaki. De nem találtam. Csak pár nappal, héttel később bukkant fel a magyar kiadás. Az ajánlót elolvasva, eldöntöttem, le fogom tesztelni, valóban olyan jó- e, mint amennyire felkapták.  Főleg, mert a címlapon úgy hirdették, a Holtodiglan óta nem volt ilyen fordulatos regény.  

A lány a vonaton, Rachel. Naponta megteszi ugyanazt a távolságot. Az út során mindig a megfigyeli a vasút menti házakat, udvarokat. Főleg az egyiket, amelynek lakói számára olyanok, mintha már régóta ismerné őket.  Úgy érzi, a fiatal pár élete tökéletes. Ilyenre vágyna ő is.  Ám egyik alkalommal meglát valamit futólag. De ez éppen elég ahhoz, az eddig elképzelt kép darabjaira hulljon.

A könyv, több szereplő szemszögéből van összeállítva. Ezek amolyan reggeli –esti naplóbejegyzések, időben ugrálva. Figyelni is kellett, most akkor kinek a monológját olvasom. Könnyen el lehetett volna csúszni, hiszen a szereplők, az idő váltakozása elég erősnek mondható. Így bontakozik ki tulajdonképpen az egész cselekmény. Apránként, részletekben.

A fent már említett naplóbejegyzéseknek köszönhetően sokkal személyesebb, sokkal jobban beleláthatunk a szereplők életébe, gondolatvilágába. Ami Rachel esetén bőven hagy kivetnivalót. Nem olyan, mint amilyennek az elején elképzeltem. Viselkedésére, és annak következményeire meg is van a magyarázat. Alkohol. Akinek a környezetében van olyan ember, aki a kelleténél többet iszik, az tudja miről beszélek. A felelősség elhárítása, kimaradt órák, makacsság, hazugság. Egy zavarodott lélekkel nézünk szembe. Nyomást gyakorolt rám. Nem tudtam eldönteni, vajon most sajnáljam, vagy nevessek rajta. De a többi szereplő is legalább ennyire megosztó volt számomra. A szerző nagyon jól felépítette, ábrázolta a különböző lelki vívódásokat. Amikor valakinek a bánatát olvastam, rosszul éreztem magam én is. Ha nevetni kellett, nevettem. Majd jött a rettegés. Hatással volt rám minden.

„Nem vagyok az a lány, aki egykor voltam. Nem vagyok már kívánatos, valamiképpen taszítom az embereket.  Nem csak arról van szó, hogy híztam, vagy hogy az arcom püffedt az ivástól és a kialvatlanságtól. Olyan ez, mintha az emberek látnák a bennem esett kárt, rám van írva, látják az arcomon, a tartásomon, a mozgásomon.”

Összességében elmondhatom, jó volt A lány a vonaton. Még akkor is, ha számomra nem a fordulatok voltak a kiemelkedőek. A lépésről lépesre haladás. Ez szerintem az, ami miatt jó könyv. Az, hogy végig elméleteket gyártottam, igyekeztem fejben továbbvinni a történetet miközben olvastam. Sakkoztam a szereplőkkel. Hol egyik volt a bűnös, hol a másik.

21. Század Kiadó, 2015

http://zama.hu/index.php/konyvajanlo/529-lany-a-vonaton

 

Paula Hawkins: A lány a vonaton  - 21. Század Kiadó

Olvass :)! blog

Egyre több helyen hallottam és olvastam erről a bestsellerről, egyre kíváncsibb lettem, hirtelen az volt az érzésem, mindenhol ez „jön szembe”, végül a book&walk jóvoltából jutottam hozzá, köszönet érte. 

3 nő meséli naplóbejegyzés szerűen a történetet. 2 között könnyen találunk kapcsolatot: a teljesen lecsúszott, alkoholista, munkanélküli Rachelt pont Anna taszította ebbe a helyzetbe, mikor viszonyt kezdett a férjével. Azóta összeházasodtak, van egy kislányuk, ami különösen nagy tőrdöfés Rachelnek, aki nagyon vágyott gyerekre, mégsem lett neki, ez a kudarc késztette ivásra. Rachel a lány a vonaton, minden nap elvonatozik a volt háza mellett, ahol most a férje az új családjával lakik, eleinte, h munkába menjen, később, h fenntartsa a látszatot a főbérlője előtt. A 3. nő látszólag nem illik a történetbe, Megan néhány házzal odébb lakik, ahol Tom a feleségeivel lakott és bár mindkét nőnek van köze hozzá, csak felszínesen. Egy szombati napon eltűnik a labilis, a terapeutájával viszonyt folytató Megan, ezen az estén a részeg Rachel is a környéken kevereg és bár másnap semmire nem emlékszik, komoly sérülésekkel keveredik haza. A rendőrség nyomoz, Rachel megszállottan követi a híreket és közben kétségbeesetten próbál rájönni, mi az, amire nem emlékszik. 
Nem csak az elbeszélő személye változik fejezetenként, hanem az elbeszélés ideje is, ugrálunk a Megan eltűnése előtti és utáni idő között és lassanként, puzzleszerűen áll össze a történet és kezdenek körvonalazódni a miértek. A közepe táján kissé túl hosszúnak és fárasztónak találtam már a sztorit és leginkább a főszereplő Rachelt, akit az alkohol, valamint a szeretet- és figyelemhiány amolyan „feltűnési viszketegségben” szenvedő nővé tesz. Mikor megtalálják Megan holttestét és kiderül, h terhes volt, de nem a szóba jöhető férfiaktól, már tudtam mi lesz a csavar, mivel összesen csak 6 szereplője van a könyvnek, innentől kezdve már nem volt nehéz kilogikázni. Ez helyre tett és megmagyarázott sok mindent, értelmet adott dolgoknak, szeretem, ha egy regény úgy fejeződik be, h az ember választ kap a miértekre. 
Most, h kicsit olvastam a könyvről láttam, h sokan túl átlátszónak tartják, nekem nem volt az, kifejezetten izgalmasnak találtam, a közepéig szinte letenni sem tudtam. Aztán viszont jött az egy helyben topogás, ami türelmetlenné tett, de eközben is végig kombináltam, agyaltam, próbáltam rájönni, mi is történhetett, szerintem krimiknél az ilyesmi a legjobb jel.
Remek fogás, h a címlapon az áll, a Holtodiglan óta nem volt ilyen fordulatos regény. Bár azt nem olvastam, csak a belőle készült filmet láttam, szerintem is van hasonlóság a két történet között, de az talán egy kicsit rafináltabb, meglepőbb, mint A lány a vonaton. Egyébként a nagy sikerre való tekintettel már ebből is tervezik a filmet, Rachelt valószínűleg Emily Blunt fogja alakítani. A könyv a 2015-ös nagy olvasási kihívásomba is felkerült, misztikus ill. krimi kategóriában.

http://olvasnijo-anita.blogspot.hu/2015/06/paula-hawkins-lany-vonaton.html

 

A lány a vonaton – Paula Hawkins

A lány a vonaton c. könyv egy lebilincselő bűnügyi thriller egy kis krimivel keverve. Megtalálható azonban a műben féltékenység, szerelem, hűtlenség, magányosság, barátság, ellenszenv. A titka a kiszámíthatatlanság. Na és persze ne hagyjuk ki az egyik legfontosabb fűszert, a történet napló szerinti elmesélését a szereplők saját szemszögéből.

A tartalom dióhéjban, természetesen az én fogalmazás szerint:

A főszereplő Rachel (a lány), a boldogtalan alkoholista ex feleség.
Szegény. Gondoljuk mi, legalábbis én.

És hogy a vonat hogy kerül a középpontba? Egyszerű.
Főszereplőnk mindennap ingázik Ashbury és London között elhitetve lakótársát Cathy-t, hogy munkába jár…Ahonnan igazából már kirúgták az alkohol miatti viselkedése végett.
Élete romokban hever, már csak az elmélkedés maradt számára.
Visszatérve a vonatra.
Minden hétköznap az útvonal felénél, Witney-nél egy fénysorompó miatt megáll a mozdony.
Egy házat szemlél újra és újra.
Pontosabban a 15-ös házszámú lakást.
Egy fiatal párt.
Rachel mindennap az ő életüket cseréli fel gondolatban sajátjával. Hiányzik neki a házasélet. A meleg otthon, ahova valaki minden este hazavárja.
Mi lehet a nevük? Talán Jess és Jason. Igen ez jó lesz. Gondolja Rachel.
Jess a csinos, törékeny szőke lány, és párja Jason a töretlen, oltalmazó férj.
Tökéletes eszményi pár.

Egyik nap “Jess” eltűnik, innentől indul el a cselekmény kibontakozása.
Rachel saját tulajdonába veszi a problémát, és belevág a nyomozásba ami nem mindenkinek lesz ínyére.
Jess, aki valójában Megan, többször is érezteti velünk saját kis memoárjában, hogy valami nincs rendben az életével. Egyszerre érzi magát magányosnak és kalitkába zárt madárnak.
Jason, aki tulajdonképpen Scott, úgy érzi elvették tőle a legfontosabb kincsét, a feleségét.

Visszatérve Rachelre.
Szép, egészséges fiatal nő, aki az alkoholizmusba menekült fájdalma elől. Tom az exférje elhagyta őt egy másik nőért, Annáért (az ő naplójába is beleolvashatunk), amit nem tudott feldolgozni főszereplőnk. Alapvetően egy boldog párt alkottak, de Rach-nak valamilyen oknál fogva nem lehetett gyermeke, így értéktelennek érezte magát és egyre jobban a mélyben érezte magát.

Mindent összevetve egy erős történetről beszélhetünk, ami talán sokunkban felhánytorgathat többfajta emóciót.

A történet végére, már erősen sejteni lehet, hogy ki lesz a hunyó.

Plusz vélemény: Részemről Rachel-lel nincs semmi bajom, de nem lett a kedvenc szereplőm, viszont pár olvasóval szemben én meg tudom érteni Megant.

Összefoglalva én megkedveltem a könyvet, és az írónőt is. 

Három nap alatt olvastam el, de egyébként ez a tipikus “csak még egy oldalt” típusú olvasmány.
Remélem olvashatok még tőle sok ilyen klassz irományt.
 

  • Történet: 10/9
  • Borító: 10/8
  • Karakterek: 10/8 – valóságosak, az érzelmek tisztán érezhetőek a főszereplőknél
  • Kedvenc szereplő: Megan

Műfaj: Krimi,  bűnügyi, thriller

Kiadás éve: 2015  Kiadó: XXI. SZÁZAD KIADÓ KFT, Oldalak száma: 320,  Fordító: Tomori Gábor

Fotók: Laurablog.hu, Pinterest, 

http://laurablog.hu/a-lany-a-vonaton-paula-hawkins/

Mások ezt vették még

Paula Hawkins
3.990 Ft 3.192 Ft
Braskó Csaba
3.490 Ft 2.443 Ft
AJÁNDÉK
     4000 Ft vásárlás felett 

vÁRHATÓ MEGJELENÉS

 VÁRHATÓ MEGJELENÉSEK  

 

Szállítási díj

          SZÁLLÍTÁSI DÍJ

 6000 Ft vásárlás felett INGYENES

      4000 - 5999 forintig: 490 Ft

         0 - 3990 forintig: 990 Ft

Legtöbb látogató
Sarah Pinborough
3.990 Ft 3.192 Ft
Paula Hawkins
3.990 Ft 3.192 Ft
Noah Hawley
3.990 Ft 3.192 Ft