Termékek Menü
0

A kör bezárul. Tarr Béla filmjei

A kör bezárul. Tarr Béla filmjei Katt rá a felnagyításhoz
Bolti ár:
3.990 Ft
1.990 Ft
Webshop kedvezmény: 50%
Cikkszám: 9786155373121
Szállítási díj infóért kattints ide
Fülszöveg

Tarr Béla az elmúlt húsz évben nemzetközileg a legismertebb és a legnagyobbra értékelt magyar filmes mesterré vált. Ez a könyv Tarr Béla műveit olyan valaki szemével mutatja be, aki huszonöt éve közeli emberi és munkakapcsolatban volt e filmek szerzőivel.

Végigköveti azt az utat, ahogy Tarr kidolgozta témáit, alakjait és sajátos stílusát. Megmutatja, hogy szinte minden fontos stilisztikai és elbeszélő motívum már jelen volt Tarr korai munkáiban is, és azt, hogy tudatos kísérletezéssel és ezek aprólékos kombinációjával hogyan jutott el Tarr egyedülálló művészi világához. E filmek jelentősége túlmutat esztétikai és filmtörténeti értékükön. Egy történelmi kor, és egy földrajzi régió víziója bontakozik ki bennük olyan erővel, amelyet az egész világon megbűvölve néznek.

 

Friss hírek, díjak:

Let’s CEE filmfesztiválon életműdíjat kap 2017-ben.

Életműdíjjal tüntetik ki Tarr Bélát az 5. dublini Selyemút Nemzetközi Filmfesztiválon, és a rendezőt díszdoktorává avatja Írország legrégebbi egyeteme, a Trinity College.

A filmművészet gazdagításában betöltött kiemelkedő szerepéért a 20. Szófia Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját kapta meg 2016-ban.

Tarr Béla rendező a filmművészet gazdagításában betöltött kiemelkedő szerepéért a trencsénteplici nemzetközi filmfesztivál Arany Kamera életműdíját kapta meg 2016-ban.

 

Mások ezt vették még

Paula Hawkins
3.990 Ft 3.192 Ft
William R. Forstchen
3.490 Ft 2.443 Ft