A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

2019-es megjelenések a 21. Század Kiadónál – Szépirodalom

Kedves Olvasóink,

a 21. Század Kiadó folytatja az elmúlt száz év nagy klasszikusainak újrakiadását, illetve új műveik megjelentetését.

A könyvfesztiválra két újabb remekművel bővül a Paul Auster életműsorozat.

A véletlen zenéje és a Mr. Vertigo áprilistól újra megtalálható a magyar boltokban; a borítóarculat Somogyi Péter munkája. Aztán ősszel jön Az orákulum éjszakája és A végső dolgok országában, így az év végén már kilenc kötetet számlál az Auster-könyvtár.

A tavasz egyik szenzációjaként az első rész (Nyúlcipő) nagy sikere után Gy. Horváth László újrafordítja John Updike Nyúl-sorozatának második, majd őszre a harmadik részét. Jön tehát a Nyúlketrec és a Nyúlháj, és szintén jövőre adjuk ki a szerző keménykötésben magyarul soha nem publikált regényét, A farmot, valamint talán legnépszerűbb művét, Az eastwicki boszorkányokat, melyből annak idején film készült Jack Nickolson főszereplésével. Jövőre már hatkötetes lesz az Updike-sorozat!

Philip Roth több műve is megjelenik a 21. Század Kiadó kínálatában: elsőként újra kiadjuk a Nemezist, majd ezt követi a Goodbye, Columbus, melyet eddig nem olvashattak magyarul.

Új szerzőnk az ezredforduló legnagyobb mesterei közt emlegetett Jonathan Franzen. Először új esszékötetével (The End of the End of the Earth) jelentkezünk, majd sorban érkeznek korábbi nagy művei, melyek egy ideje eltűntek a magyar könyvesboltokból: a Javítások és a Szabadság.

Az év egyik szenzációja lehet a Nobel-díjas, norvég Knut Hamsun remekműve, a Pán. Hamsun náci volt, Hitler híve, regényeiben pedig humanista, és a legnagyobb művészek egyike. Szörnyű politikai ostobasága és aljassága miatt művei alig-alig hozzáférhetőek, ez a csodás kisregény pédául sok évtizede egyáltalán nem – legfeljebb antikváriumban, nagy szerencsével.

A szépirodalmi kínálatunkban tehát Auster, Updike, Franzen, Roth és Hamsun új és régi művekkel!

Bárdos András

Kövesd a 21. Század Kiadót, hogy értesülj a hírekről, újdonságokról és akciókról:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek