A 21.szazadkiado.hu cookie-kat használ statisztikai és a felhasználói élmény javítása érdekében. A 21.szazadkiado.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Termékek Menü

2019-es megjelenések a 21. Század Kiadónál – Krimik és thrillerek

Kedves Olvasóink,

az új év tiszteletére összefoglaljuk a 2019-es újdonságainkat.
Az első rész legyen a krimiké.

 


A legnagyobb hírt a végére hagyom, de kezdjük egy majdnem ugyanolyan naggyal.
A 21. Század Kiadó nagyszabású aukción elnyerte az év egyik legjobban várt thrillerének kiadási jogát!
A regény címe A lánc, itt a borító, szerintünk elég jól sikerült!
Az alapötlet szerint elrabolnak egy gyereket, és a szülők csak akkor kaphatják vissza, ha ők is elrabolnak egyet. Ez volna a lánc, melyben soha nem akarnál szem lenni…
A megvalósítás olyan tökéletesre sikerült, hogy a több országban rendkívül népszerű, sokszorosan díjnyertes író, Adrian McKinty regényét már 26 nyelvterületre eladták. Az élő klasszikus, Lee Child ezt nyilatkozta: „McKinty olyan jó, hogy kezdem megutálni érte”.
A megjelenés dátuma Amerikában július, nálunk kevéssel utána.

 


Február elején mutatjuk be a magyar olvasóknak a modern európai thriller egyik legsikeresebb szerzőjét, a francia Michel Bussit. Nagy adósság, Bussi évek óta a műfaj egyik legolvasottabb szerzője szinte minden európai országban. A brit sikerlisták állandó szereplője, az eladott kötetek számát milliókban mérik.
A Claude Monet-nak annyira kedves normandiai faluban, Givernyben, az Epte folyó partján holtan találják Jérôme Morval szemészt. Meggyilkolták. A toulouse-i rendőrakadémiáról frissen kikerült nyomozó számára az első számú gyanúsított a szép helyi tanítónő férje. De, ahogyan egy jó krimiben, senki és semmi nem az, mint aminek látszik…

Michel Bussi politológus, a rouen-i egyetem földrajztanára, egyben az egyik legnépszerűbb szerző Franciaországban. A sorozat első kötete a Fekete vízililiomok.
 


Michelle Frances A barátnő
vel hetek alatt világhírű lett, a regény friss, modern hangulatával, klasszikus thriller szerkezetével Magyarországon is sikerkönyvvé vált, és most itt Frances új regénye, Az új munkatárs!

Carrie sikeres tévéproducer, a férje egyszerűen tökéletes – csodálatos életet élnek. De amikor a nő teherbe esik, a gondosan felépített világuk hirtelen darabokra hullik. 
Emma helyettesíti a munkahelyén: értelmes, elhivatott, segítőkész lány. Amikor bekerül Carrie környezetébe, és sorra elbűvöli Carrie férjét és kollégáit, Carrie-ben gyanú ébred: Emma talán többet akar, mint pusztán az állását.
Frances ismét jó érzékkel épít a modern nő tipikus szorongásaira, a feszültséget a végtelenségig növeli, a fordulatokra pedig nem számíthat, nem is számít senki.
A barátnőt 16 országban siker és elismerés fogadta, várhatóan ez lesz Az új munkatárs sorsa is…

 


Téli olvasmánynak szánjuk A bankár feleségét, Cristina Alger thrillerét, amely (ahogy a New York Times kritikusa fogalmazott): „Minden hájjal megkent, szívdobogtató szórakoztatás”.

Annabel férje, Matthew nemrég halt meg: lezuhant a repülőgép, amelyen utazott. Vajon valóban baleset történt, vagy valami más áll a háttérben?
Marina megbízást kap a főnökétől egy óriási banki visszaélés feltárására. A férfit nem sokkal ezután holtan találják az otthonában. Meggyilkolták. A két nőt rengeteg veszteség érte. De még ennél is több vesztenivalójuk van…
Alger nagysikerű krimiíró, a női lélek és a mai nő helyzetének ismerője. Ez a krimi a világhírt is elhozta neki!
Jó hír a pszichothrillerek rajongóinak: a regényből televíziós sorozat készül Rosamund Pike, a Holtodiglan sztárja főszereplésével.

Az év egyik legkülönlegesebb könyve Jonathan Ames Sosem voltál itt című regénye. Nehéz volna a műfaját meghatározni – kemény thriller, akciókrimi, bosszútörténet – ne is vesződjünk vele! Gyilkos mix: utazás a romlottság, a bosszúállás és a lélek legsötétebb démonai közt. A Times szerint többet mond, mint a háromszor ilyen hosszú krimik. 
Joe, a hajdani FBI-ügynök abból él, hogy szexrabszolgának elrabolt lányokat szabadít ki. Felfogadják, hogy mentse meg egy New York-i szenátor lányát, akit egy manhattani bordélyban tartanak fogva. Joe egy veszedelmes összeesküvés hálójába gabalyodik, amiért nagy árat kell fizetnie…
A regényből készült, amerikai film a 2017-es Cannes-i Fesztiválon több díjat is nyert; Joaquin Phoenix kapta a legjobb alakítás díját.

Cara Hunter az Egy közeli ismerőssel hetek alatt ismert lett, a regény a megjelenése után egy évvel is okkal szerepelt a brit listákon. 
És most itt az új thriller: a Sötétben
Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan emberek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, azt állítja, még sosem látta őket.
Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt…
Ez tehát az Adam Fawley detektívsorozat új darabja, és talán még az idén kijövünk a harmadik kötettel is…

Anglia és még vagy másfél tucat ország könyvesboltjainak nagy meglepetése volt tavaly Laura Marshall Ismerősnek jelölt című krimije. Marshall, mondhatnánk, a semmiből jött, így aztán még váratlanabb a hónapokon át tartó sikerlistás helyezés. 
A regény a magyar karácsonyi könyvvásár egyik szenzációjaként debütált, és hamarosan itt az új Marshall-thriller, a Három apró hazugság!
Egy rosszul végződő szilveszteri buli emléke végigkíséri két barátnő életét, aztán az egyikük eltűnik… Vajon mi köze ennek a több, mint tíz évvel ezelőtt történtekhez?
A Három apró hazugság áprilisban kerül a boltokba.


Sokaknak jó hír: 2019-ben érkezik a boltokba
Dean Koontz négy részesre tervezett thriller-sorozatának harmadik és negyedik epizódja, A görbe lépcső és A tiltott ajtó.
Jane Hawk újra nyomoz, újra szikrázik a tőle megszokott magasfeszültség. A horror és a thriller klasszikusa ezzel a sorozattal újra az élvonalba került: sikerlisták, sokmilliós eladás, máris tucatnyi országban fordítják.
Jane Hawk annyira sikeres, hogy készül a korábban nem tervezett ötödik rész is, és ígérjük, a magyar boltokba is hamarosan megérkezik!

Tasmina Perryben sosem csalódnak a rajongói, most sem fognak. Az új romantikus krimi címe: A család barátja. A Daily Mail szerint Amy és Josie mindenért, a végén már az életükért is vetélkednek egymással… „Tökéletes nyári olvasmány”.
Szerintünk pedig tökéletes olvasmány lesz tavasszal, ősszel és télen is…

Ősszel magyarul is megjelenik Fiona Barton új thrillere,
A gyanúsítottAz özvegy és 
A gyermek bestsellerek lettek, sokak szerint A gyanúsított mind közül a legjobb.
A kiindulópont ismerős az európai fiatalok számára: két tizennyolc éves lány az egyetemi felvételi után úgy dönt, hogy kihagy egy évet, hogy egy ideig ne kelljen tanulni. Thaiföldre utaznak, ahol nyomuk vész.
Fiona Barton hozza a tőle megszokott, klasszikus építkezés technikáit: az árnyalt jellemábrázolást és a borzongató hangulatot.

A 21. Század Kiadó meg hozza Maya Banks, Mary Higgins Clark és a nagy klasszikus, Raymond Chandler néhány új krimijét; de ezekről később.

És most az ígért szenzáció.
Rég nem hallottunk a kétezres évek legsikeresebb krimiírójáról, Paula Hawkinsról.
A lány a vonaton című világsikert már három különböző kiadásban eljuttattuk az olvasókhoz, Magyarországon százezer körül jár az eladott példányszám.
Siker és minőség szempontjából méltó folytatást jelentett A víz mélyén, a megjelenésnek nagy visszhangja volt, de annak is másfél éve már.
A kiadója szerint Paula nagyon koncentráltan és izoláltan dolgozik, és csak akkor jelentkezik, amikor lényegében kész a mű, úgyhogy nincs sok információnk az új regényről.
De az Amazon valahogyan kiszimatolt valamit, náluk már szerepel az új regény októberi megjelenéssel, igaz, egyelőre borító és cím nélkül…

Ezek tehát a 21. Század Kiadó 2019-re tervezett, legfontosabb krimi megjelenései, hamarosan jelentkezünk a szépirodalom és a tényirodalom újdonságaival!


Bárdos András

Kövesd a 21. Század Kiadót, hogy értesülj a hírekről, újdonságokról és akciókról:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek